tiistai 12. marraskuuta 2013

Baileys -juustokakku

Useaan kertaan testattu ja erittäin hyväksi todettu! :)


Noin 24 cm irtopohjavuokaan:

Pohja:

75 g voita tai leivontamargariinia
180 g Digestive -keksejä
(pari lusikallista sokeria)

Sulata voi ja sekoita siihen murskatut keksit sekä sokeri. Painele seos irtopohjavuokaan ja laita vuoka jääkaappiin. (Pohja onnistuu myös esim. kaurakekseistä.)

Ihana täyte:

1 dl Baileys’ia
400 g Mascarpone -juustoa
2 dl kuohukermaa, pehmeäksi vaahdotettuna
160 g tomusokeria
1 vaniljatangon siemenet (tai hiukan vaniljasokeria)
3 liivatelehteä

Liota liivatteita kylmässä vedessä noin kymmenen minuuttia, liuota ne sitten kuumaan Baileys’iin. Sekoita jäähtynyt liivateliemi muihin aineisiin ja kumoa seos keksipohjan päälle. Anna hyytyä jääkaapissa jokunen tunti, koristele ja nauti.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti