sunnuntai 12. tammikuuta 2014

Lapin lapaset




Vaihtelun vuoksi ja koska kotoa sattui löytymään paksua ja pörröistä valkeaa lankaa, syntyi viime jouluksi sarja Lovikka-lapasia. Valkean langan seuraksi löytyi myös muita värejä, joten lapasia syntyi myös sinisiä ja punaisia.


Ohje muokattu Novitan sivujen ohjeesta.


Lovikka-lapaset

Lanka: Novitan Kaiku, valkoinen (010), sininen (137) ja punainen (595)
Puikot: nro 6
Koko: nuorten (naisten) miesten


Luo kaksinkertaisella langalla 24 (28) 32 s. Neulo 1 krs nurin ja sitten 10 (10) 11 krs oikein. Käännä työ nurinpäin ja neulo 24 (24) 26 krs:ta oikein. Tee peukaloaukko: neulo II puikon ensimmäiset 5 (5) 6 s erivärisellä langalla. Siirrä neulomasi silmukat takaisin vasemman käden puikolle ja jatka neuletta normaalisti.
Kun olet neulonut peukaloaukon jälkeen 20 (20) 22 krs, aloita kärkikavennukset: tee I ja III puikon alussa ylivetokavennus ja neulo II ja IV puikon lopussa 2 s oikein yhteen. Toista kavennukset joka 2. krs kunnes työssä on 8 s jäljellä. Katkaise lanka, vedä se silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.


Neulo oikean käden lapanen vasemman peilikuvaksi ja tee peukaloaukko III puikon loppuun.


Peukalo: Pura erivärinen lanka pois ja poimi silmukat puikoille. Poimi kummaltakin sivulta 2 s lisää = 14 (14) 16 s. Neulo sileää neuletta n. 8 (8) 9 cm. Neulo sitten koko kerroksen ajan 2 s oikein yhteen. Katkaise lanka, vedä loppujen silmukoiden läpi, kiristä ja päättele.


Viimeistele lapaset kirjailemalla varteen kuvio. Jätä pujotettavaa lankaa roikkumaan alkuun ja loppuun sen verran, että siitä saa letitettyä palmikon. Pujota lisälankaa palmikkoja varten, letitä, tee solmu ja leikkaa langat tasaiseksi.











Ei kommentteja:

Lähetä kommentti