maanantai 16. syyskuuta 2013

Määrätietoiset kaunokaiset

Kankaat ovat joskus hyvin määrätietoisia. Niinkuin nyt tämäkin: vahva englantilainen puuvilla, mukavan epäsäännöllisesti raidoitettu ja ompeluhuoneeni väreihin täydellisesti sopiva.

- Niin täydellisesti, että se halusi ehdottomasti päästä esille, näkyville, kaikkien ihailtavaksi. Eikä suinkaan isoäidin ihanan senkin laatikoiden sisusteeksi, kuten olin luullut. - Ainakaan yksin en sinne mene, se ilmoitti. Mitä siitä sitten seurasi, voitte lukea joskus myöhemmin.

Ompelupöydällä tämä hiukan boheemi englantilaisemme tapasi vaaleankeltaisen thaisilkin, joka esiintyi jo näyttävästi verhoissa, mutta ei todellakaan vastustellut uutta ehdotusta. Yhdessä nämä kaksi leikkauttivat itsensä kaitaleiksi, joista ompeluttivat ihastuttavan hupun ahkeralle ystävälleen ompelukoneelle. Vuorikseen ne vielä houkuttelivat paksun kermanvalkoisen kaunottaren, ties mistä kangaskorien uumenista.



- Niin, sitä ei koskaan tiedä, mitä kankaista tulee, ennen kuin ne on ommeltu.

Kankaat:

- Englantilainen puuvilla, "Onyx" 2003, distributed by Arthur Sanderson and Sons
- Thaisilkki, 2010 Jim Thompson Outlet, Phuket
- Vuorikangas

Keskiosat 36 x 26 cm on ommeltu hirsimökkitekniikalla, leveillä 10 cm kaitaleilla, kumpaakin kangasta vuorotellen. Keskiosat yhdistää 15 cm levyinen kaitale, joka on ommeltu kahdesta kapeammasta niin, että ylös keskelle on jätetty kahvaa varten 18 cm leveä aukko. Vuori on ommeltu samoilla mitoilla vuorikankaasta. Se on kiinnitetty kulmista muutamalla pistolla päällikankaaseen ja lisäksi aukon ympärillä on tikkaus, joka kiinnittää vuorin siististi. Alareuna on viimeistelty kaksinkertaisella kaitaleella, jonka valmis korkeus on 4 cm.



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti