lauantai 7. tammikuuta 2017

Omenasuklaat

Omenasuklaat

Nyt ne sitten loppui, joulusuklaat. Aika herkkuja, ja mukava niitä oli tehdä.

Joka vuosi on tullut vähän erilaisia. Tänä vuonna käytin konvehteihin neljänlaista suklaata sekä oman puutarhan omenarenkaita, rusinoita ja nonparelleja.



Samalla suklaakoristelin piparit sekä kuivatut granaattiomenaviipaleet, jotka ostin eräältä opiskelijanuorukaiselta Hakaniemen torilla. Maukkaat omenat olivat mainio yhdistelmä suklaan kanssa. 

Työ sujui joutuisasti, kun vuokat oli levitelty isoille lautasille ja leivinpapereille. Sydänvuokiin leikkasin omenanpaloja, vaaleanpunaisiin paperivuokiin tuli rusinoita. Päälle yhtä, kahta tai kolmeakin eri suklaata, jotka sulattelin metallisessa teepannussa, vesihauteessa. Siitä oli mukava kaadella pieniinkin vuokiin.



Kun suklaalaji vaihtui, ne aina vähän sekoittuivat toisiinsa ja tuli mukavia raitoja. Viimeiseksi sulatin tummaa suklaata, jota voin itsekin syödä. Lopuksi sain herkullisen suklaajuoman, kun huuhtelin pannun kuumalla maidolla.



Seuraavana päivänä laittelin pipareita ja omenaviipaleita pieniin sellofaanipusseihin. Vuorotellen, ja kaksi kerrosta, pussin suulle jouluinen naru. Niisä tuli kauniit lahjat. Loput asettelin joulukahvipöytää odottamaan. Kerroslautanen syntyi asettamalla päällimmäinen lautanen kolmen pienen juomalasin päälle.



Käsin valikoidut konvehdit pääsivät kauniisiin lahjarasioihin. Alle kakkupaperi ja kerrosten väliin  samanlainen pehmuste kuin oikeissakin suklaarasioissa, olin onneksi ottanut niitä talteen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti