lauantai 6. helmikuuta 2016

Lapsuuden lipasto


Vanha neiti ei tosiaankaan kiirehtinyt, pohtiessaan ehostustaan. - Kauan sitten olin lumivalkoinen, se muisteli silloin tällöin. Sen jälkeen vierähtikin kolmisenkymmentä vuotta luonnonkauniina, naturellina puunvärisenä, eikä neiti oikeastaan muuta kaivannut. Kunnes.

Kunnes samaan huoneeseen ilmestyi Isoäidin ihana senkki. Vastamaalattuna, kermanvärisin kyljin ja vanhanvihrein laatikoin. Kateeksihan se kävi.

Siveltiin sitten neidinkin kyljet kermaisiksi, samoin päällikansi. Hellästi hivellen ja kolhuja myötäillen. Hankittiin kannen suojaksi ja ilmeen kirkastajaksi kaunis lasikansi, mittojen mukaan hiottu ja aivan täydellinen.

Mutta sitten tulikin tenkkapoo. Millaiset vetimet haluaisin, ja mikä sävy sitten sopii etumukseeni? Milloin tuntui sininen oikealta, milloin keltainen, toisinaan taas vihreä. Kauniita vetimiäkään ei löytynyt, ei niin mistään. - No juu, kerran oli Kööpenhaminassa somat, mutta ei sinnekään yhtenään raaski matkustella. Vuodet kuluivat.

Sitten vain päätimme: tähän hetkeen hyvä väri on  keltainen. Hieman vanhahtava, sellainen viljapellon sävyinen. Silti piti jahkata vielä kaupassakin - jos sitten kuitenkin kevään tai kesänvihreä... Vetimiksi valittiin kirkas lasi, ajatellen että se rimmaisi lasikanteen. Niitähän voi sittemmin vaihdella, aina Kööpenhaminareissuilla käydessä.


Niin. Neitihän ei asiaa mitenkään mainostanut, mutta kävi ilmi, että toisen pikkulaatikon lukko on rikki. Siitä puuttuu myös metallikoriste. Eikä avaintakaan yllättäen löytynyt. No, onneksi Nuken kodin ovi on aina auki, joten sen avainta voi lainata.

PS: Tämän lipaston päällä olen vauvana nukkunut, suuressa pajukorissa, joka on nyt puutarhalla. Monenmonta vuotta elettyä elämää ovat nähneet, parikymmentä kaupunkia ja kolmisenkymmentä kotia kai kaikkiaan. Nyt saavat olla aloillaan ja nautiskella olostaan.

Lasihionta:

Lasityö Rantanen, Lepolantie 23, www.lasityorantanen.fi

Vetimet:

Kellopeli, Simonkatu 9, www.kellopelishop.com

Maalit: 

- Tikkurila Empire huonekalumaali, kermanvalkea, sävy 9739
- Tikkurila Empire huonekalumaali, keltainen, sävy H395 viljapelto
- Tikkurila Otex tartuntapohjamaali, valkea

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti