maanantai 14. huhtikuuta 2014

Vadelma -juustokakku


Eräiden illanistujaisten toinen kakkuvaihtoehto, laktoosittomana saa tehtyä tämänkin herkun. (Pieneen, Ø 17cm irtopohjavuokaan)

Pohja:
5-6 Digestive -keksiä
50 g leivontamargariinia
Ripaus mantelilastuja

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon margariini sekä mantelilastut. Painele seos vuoan pohjalle. Laita pohjan väliin ensin leivinpaperia, jotta kakun liikuttelu helpottuu.

Täyte:
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna
200 g vaniljarahkaa
3 liivatelehteä
Pari ruokalusikkaa tomusokeria

Koristeluun:
Vadelmia
2 dl laimennettua vadelmamehua
1 dl hyytelösokeria

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Jos käytät pakastettuja vadelmia, sulata ne kunnolla etukäteen ja valuta ylimääräinen mehu kulhoon.

Vispaa kerma ja vaniljakastike pehmeiksi vaahdoiksi. Sekoita kerma ja vaniljakastike keskenään ja lisää joukkoon rahka ja tomusokeri. Sulata liivatelehdet pieneen määrään vadelmista valunutta, kuumennettua mehua. Sekoita liivateliemi täytteen joukkoon. Kaada täyte Digestive -pohjan päälle vuokaan ja laita jääkaappiin hyytymään muutamaksi tunniksi.

Tee sitten kakun päällinen. Asettele vadelmat mieleiselläsi tavalla. Sekoita kattilassa vadelmamehu ja hyytelösokeri paketin ohjeen mukaan. Valuta hyytelösokerilientä varovasti kakun päälle haluamasi määrä. Voit joutua kuumentamaan lientä välillä uudestaan, jotta saat sen taas juoksevaksi. Anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti ennen tarjoilua.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti