maanantai 24. maaliskuuta 2014

Mangoinen juustokakku



Viime illanistujaisissa maisteltiin emännän päättämättömyyden ansiosta kahta erilaista kakkua. Mielipiteet taisivat jakautua melko tasan kakkujen välillä, mutta omaksi suosikikseni nousi tämä mango-juustokakku. Tämäkin syntyi aiemmin käytettyjä ohjeita hiukan soveltamalla ja ainekset tarkasti valitsemalla siitä saa täysin laktoosittoman.

Pieneen (Ø 17cm) irtopohjavuokaan.

Pohja:
6 Digestive -keksiä
50 g leivontamargariinia
Ripaus mantelilastuja

Murskaa keksit ja sekoita joukkoon margariini sekä mantelilastut. Painele seos vuoan pohjalle. Kakun liikuttelu helpottuu, jos laitat pohjan väliin ensin leivinpaperia.

Täyte:
1 dl vispikermaa vaahdotettuna
1 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta vaahdotettuna
200 g mangotuorejuustoa
3 liivatelehteä
n. 2 rkl tomusokeria
n. 1 tl vanilliinisokeria
mangososetta

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vispaa kerma ja vaniljakastike pehmeiksi vaahdoiksi. Sekoita kerma ja vaniljakastike keskenään ja lisää joukkoon tuorejuusto, vanilliinisokeri ja tomusokeri. Sulata liivatelehdet pieneen määrään kuumaa vettä ja sekoita liivateliemi varovasti muuhun täytteeseen.

Kaada osa täytteestä Digestive -pohjan päälle vuokaan. Kuvioi halutessasi mangososeella. Kaada jälleen osa täytteestä, kuvio ja kaada loppu täyte vuokaan. Koristele kakun päällinen mangososeella teelusikan tai veitsen avulla. Laita kakku jääkaappiin hyytymään yön yli. Viimeistele ennen tarjoilua esimerkiksi tuoreilla mangopaloilla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti