perjantai 12. huhtikuuta 2013

Pääsiäisen sitruunapiiras


Kierrätyskeskuksesta löytyi jokunen vuosi sitten Anna Bergenströmin Pieni piirakka kirja. Kirjan kaikkien ihanien piiraiden joukosta suosikiksi on valikoitunut Ranskalainen sitruunapiiras, josta tuli tänä vuonna pääsiäisen ajan juhlakakku.

Tässä alkuperäisestä hiukan muokattu ohje:

Pohja:

1 1/2 dl vehnäjauhoja
1 rkl sokeria
75 g jääkaappikylmää margariinia
1 rkl kylmää vettä

Mittaa jauhot ja sokeri kulhoon. Lisää margariini isoina kuutioina. Nypi ainekset ryynimäiseksi taikinaksi. Lisää vesi ja nypi nopeasti sekaisin. Laita taikina jääkaappiin noin tunniksi. Painele taikina ohueksi piirasvuokaan/ irtopohjavuokaan (n. 22 cm) ja laita vielä puoleksi tunniksi jääkaappiin. Paista ilman täytettä 200 asteessa noin 15 minuuttia.

Täyte:

2 dl kuohukermaa
2 munaa
1 sitruunan mehu
1/2 sitruunan raastettu kuori
1 dl sokeria

Sekoita kaikki täytteen ainekset keskenään ja kaada täyte vuokaan. Paista vielä noin 30 minuuttia tai kunnes piirakka on hyytynyt. Jäähdytä ja koristele.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti