tiistai 11. joulukuuta 2012

Valkosuklaa – glögi -juustokakku

Ihana pikkujouluajan juustokakku!

Pohja:

175 g piparkakkuja
75 g voita tai margariinia

Täyte:

6 liivatelehteä
4 dl kuohukermaa
200 g valkosuklaata
400 g vaniljarahkaa
½ dl vettä
150 g karpaloita

Päällinen:

3 liivatelehteä
3 dl glögiä tai tiivisteestä tehtyä vahvaa glögiä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Peitä irtopohjavuoan (24 cm) pohja leivinpaperilla. Murskaa piparkakut. Sulata voi kattilassa ja sekoita joukkoon piparimurska. Painele seos vuoan pohjalle.

Vatkaa kerma vaahdoksi. Hienonna suklaa murusiksi. Yhdistä suklaamurut ja vaniljarahka. Lisää seos kermavaahdon joukkoon. Kiehauta vesi ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää täytteeseen hiukan jäähtyneenä. Sekoita joukkoon lopuksi karpalot lusikalla sekoittaen. Kaada täyte vuokaan ja anna hyytyä jääkaapissa muutama tunti.

Laita päällisen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Kiehauta ½ dl glögiä kattilassa ja sulata siihen liivatelehdet. Lisää seos lopun glögin joukkoon ja kaada täytteen päälle. Vahvemman makuisen päällysteen saat glögitiivisteestä. Hyydytä kakkua jääkaapissa jälleen muutama tunti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti