sunnuntai 17. elokuuta 2014

Parvekeviljelyä laatikossa


Olin tuumaillut, että parvekeviljely olisi mukavampaa, kun ei tarvitsisi aina kyykkiä, vaan voisi seisaaltaan hoitaa ja ihastella kasveja. Kekkilällä oli kuin olikin tähän ratkaisu, jalallinen viljelylaatikko. Aivan oivallinen, mutta harmikseni musta.

Ensin ajattelin, että kyllä se menee. Mutta sitten jo löysin itseni maalikaupasta. Otexia pohjamaaliksi ja kaksi kerrosta Unicaa pintaan. Innoissani maalasin iltaisin pimeän tuloon asti, lyhdyn valossa. Lopulta maalipinta alkoi näyttää  kotoisalta, valumineen kaikkineen.

Sisällä taimet jo odottivat pääsyä uuteen kasvupaikkaan. Kurkkua ja spagettikurpitsaa, basilikaa ja persiljaa. Muihin astioihin oli tulossa maissia, auringonkukkia, dahlioita, ananaskirsikoita ja viidakkokurkkua. Muun muassa.

Laatikko oli helppo koota, jos noudatti ohjeita. Jalkoja jouduin vähän aikaa ihmettelemään, mutta kun käänsin ne oikein päin, tuli kokonaisuudesta kaunis ja tukeva.

Sitten vain muovi pohjalle, multaa ja istutushommiin. Ensin taimet tietenkin hämmästyivät siirtoa ja olivat pari päivää ihan ressukoita. Ennen pitkää ne kuitenkin virkistyivät ja alkoivat rehottamaan.

- Kyllä, rehottaa on juuri oikea sana kuvaamaan tämän kesän parvekeviljelmiäni. Niiden seassa mahtui melkein jopa kävelemään. Satoakin saatiin: muutama pieni hassunmallinen kurkku ja reipas spagettikurpitsa, josta tuli hyvää kakkua. Neljä somaa maissintähkää ja paljon kauniita kukkia.




Kekkilän viljelylaatikko:
http://www.kekkila.fi/tuotteet/kotipuutarhureille/koti-piha-tuotteet/jalallinen-viljelylaatikko

Maalit:
- Tikkurila Unica ulkokalustemaali, valkoinen F313 Galleria.
- Tikkurila Otex tartuntapohjamaali, valkoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti