maanantai 2. kesäkuuta 2014

Raparperirahkaihanuus

Olen harjoitellut rahkan käyttöä piirakoissa, nykyään kun sitäkin saa laktoosittomana. Pulmana on ollut tuo keskikohta, se on aina jäänyt raa'aksi, ja koko leipomisesta on vähän mennyt maku.

Kokeilinpa sitten konstia, josta on usein ollut puhetta: jätetään piirakan keskelle reikä, vaikkapa piparimuotin avulla. Jopas tuli tasaisesti paistunut ja herkullinen piirakka. Suosittelen!

Taikina

2 dl vehnäjauhoja
1 dl perunajauhoja
2 rkl roheita mantelijauhoja
1 tl leivinjauhetta
1 dl sokeria
125 gr laktoositonta margariinia
1 muna

Sekoita kuivat aineet keskenään. Nypi margariini joukkoon. Lisää muna ja sekoita puuhaarukalla tasaiseksi. Mantelijauhot voi halutessaan jättää pois, meillä niitä tulee tyttären leipomuksista joten käytetään mihin sopivat.

Täyte

2 dl laktoositonta pehmeää maitorahkaa
1/2 dl laktoositonta vispikermaa
1 muna
1 tl vaniljasokeria
ripaus tavallista sokeria
1/2 l raparperia pilkottuna

Vispaa kerma sokerin kera vaahdoksi. Voit halutessasi vispata koko purkillisen ja ottaa kolme neljäsosaa erilleen, piirakan kanssa syötäväksi. Lisää rahka, muna ja vaniljasokeri, sekoita tasaiseksi.

Paisto

Voitele vuoka sekä keskelle tuleva piparimuotti. Sopiva vuoka on läpimitaltaan noin 27 cm. Painele taikina tasaisesti pohjalle sekä reunoille. Kaada rahkatäyte taikinan päälle. Lisää raparperit. Paista 200 asteessa 35 (-40) minuuttia. Nautiskele sekä lämpimänä että kylmänä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti