torstai 3. heinäkuuta 2014

Kempsupussit

Matkustellessa tarvitsee kaikennäköistä pussia ja pussukkaa. Koska haluan välttää muovipussien käyttöä, olen ommellut pieniä vetoketjupusseja. Ohuesta, vedenpitävästä tai vettä hylkivästä kankaasta tehtynä ne ovat monikäyttöisiä, mutta eivät vie lisätilaa laukussa. Sitten vain pakkailemaan: kempsuja ja muita kauneus-asioita, alusvaatteita, sukkia, kenkiä...

Jos yläosaan kiinnittää reilun ripustuslenkin, pussin saa vaikkapa kylppärissä kivasti naulakkoon. Ja jos lenkissä on nepparit, pussin saa roikkumaan melkeinpä mihin tahansa - se on jo luksusmalli. Eriväriset pitsit tai muut koristelut auttavat erottamaan pussit toisistaan ilman jatkuvaa availua. Jos vedenpitävyys on tärkeää, pitsi kannattaa ommella vain ripustuslenkkiin, jolloin itse pussiin ei tule neulanreikiä.

Kempsupussin sopiva leveys on 35 cm ja korkeus 30 cm. Kenkäpussi saa olla vähän korkeampikin. Vetoketju on yläreunassa, jota on laskostettu sen verran, että 25 cm pituinen ketju ylettää sopivasti päästä päähän. Alakulmiin on ommeltu sisäänotot 3,5 cm päähän kulmista, niin että pussille muodostuu kevyt pohja.

Ripustuslenkkinä on leveää satiininauhaa, joka on ommeltu sivusaumoihin kiinni. Tässä versiossa ei ole neppareita, mutta ne voisivat olla vaikkapa ripustuslenkin keskellä. Joko käsin ommeltavat tavalliset, tai vasaroimalla kiinnitettävät painonepparit. Nauhan pituuteen täytyy tällöin muistaa hyvät käännösvarat.

Jälkikirjoitus:

Paljon myöhemmin löysin ompelupöydän pinoista keskeneräisen työn. Hetken pohdiskeltuani muistin, että siitähän oli tulossa uimahallipussi. Muuten samanlainen kuin nuo, mutta tuplakokoinen. Leveä satiininauha oli loppunut, joten laitoin kapeammasta lenkit molempiin yläkulmiin. Aivan mainio, ja sopii myös pyykkipussiksi reissulle.

Kangas:  AUTEX, 100% polyamidi, tausta 100% polyuretaani. Eurokangas.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti