tiistai 18. syyskuuta 2012

Valkosuklaa-lime -juustokakku

Kevään valmistujaisjuhliin kokeiltiin uudenlaista juustokakku -reseptiä. Ohje muokattu Kinuskikissan blogin Lime-juustokakusta.


Noin 24 cm irtopohjavuokaan:

Keksipohja:

180 g Digestive-keksejä
75 g voita tai margariinia

Murskaa keksit esim. kaulimella. Sulata voi. Sekoita keksimurut ja voi ja painele seos kakkuvuoan pohjalle. Laita pohja jääkaappiin viilenemään siksi aikaan kun teet täytteen.

Täyte:

5 liivatetta
3 dl kermaa
2 valkuaista
300 g maustamatonta tuorejuustoa
pieni levy valkosuklaata (esim. Fazerin leivontasuklaa)
¾ dl limetti-/ sitruunamehua (vajaan 3 limetin mehu)
1 ½ dl sokeria
3 tl vaniljasokeria
2 rkl vettä

Laita liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Vaahdota kerma. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja yhdistä kermavaahdon kanssa. Sekoita tuorejuustoon limetti-/ sitruunamehu, paloiteltu suklaa, sokeri ja vaniljasokeri. Kuumenna vesi ja sulata liivatelehdet siihen. Sekoita tuorejuustoseoksen joukkoon. Yhdistä sitten tuorejuustoseos kerma-valkuaisvaahtoon. Kaada täyte keksipohjan päälle ja tasoita pinta mahdollisimman hyvin. Laita hyytymään jääkaappiin noin 3 tunniksi.

Kiille:

3 liivatetta
vihreää elintarvikeväriä
2 ½ dl laimennettua limetti-/ sitruunamehua (josta mehua vajaa ½ dl, sokeria saman verran)

Laita kiilteeseen tulevat liivatelehdet likoamaan kylmään veteen. Sekoita mehu (myös tiivistemehu käy), sokeri ja vesi sopivan makeaksi. Värjää vihreällä elintarvikevärillä. Kuumenna osa mehusta ja sulata siihen liivatelehdet. Yhdistä lopun mehun kanssa. Jäähdytä – kiille ei saa olla lämmintä kaadettaessa. Kaada sitten täytteen päälle esim. lusikan kautta. Laita takaisin jääkaappiin hyytymään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti