sunnuntai 4. helmikuuta 2018

Pannumyssyt

Pannumyssyt

Pannumyssyille ilmeni tarvetta. Puutarhalla Muumimamman vedenkeitin värjötteli viluissaan, ja tyttären teepannu oli vailla lämmittäjää.

Päätin tehdä pyöreät, ja melko pannunmyötäiset myssyt. Kankaiksi valitsin tilkkulaatikostani farkkua ja pellavaa puutarhalle, sisustukseen sopivaa puuvillaa postipakettiin laitettavaksi. Vuorikankaaksi riitti kumpaankin söpöä nalle-tikkivanukangasta, josta on aikanaan tehty nukenvaunuihin patja.


Kaavaksi piirsin 11 x 32 cm kokoisen suorakaiteen, jonka pään pyöristin. Siinä on jo saumavarat mukana, ja reilu alavara. Leikkasin palat ja ompelin yhteen. Kaarissa sai olla aika tarkkana, että lopetti ja aloitti tismalleen keskeltä. Näin myssyn laelle jää mahdollisimman pieni reikä. Muistin myös ommella ripustuslenkin kahteen saumaan.

Vuorikankaan tein yhdestä palasta noin 10 cm matalampana. Piirsin kaaret ja ompelin niiden saumat. Sitten kiinnitin vuorikankaan alavaraan, jätin pienen kääntöaukon ja ompelin loput käsin.


Onnistumisesta rohkaistuneena tein toisen myssyn päällisenkin yhdestä kappaleesta. Kangasta oli vähän niukasti ja ajattelin, että kuvio säilyy kauniimpana kun en riko sitä saumoilla. Hieno siitäkin tuli, ja kuulema ihan sopivan kokoinen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti